Mu sugukahjurist kolleeg ajab mulle judinaid

Ta lihtsalt ei võta vihjet (Pilt: Getty/Metro.co.uk)

See, mida mõned võivad pidada kahjutuks flirtimiseks, võib viia vastuvõtval inimesel ebamugavasse olukorda – eriti kui see on töökohal.

Sel nädalal kuuleme lugejalt, kelle kolleeg ületab pidevalt oma sobimatu käitumisega piiri ja lihtsalt ei mõista, et ta pole huvitatud.

Tema pidevad edusammud tekitavad naises ebamugavust ja mõjutavad tema tööd, kuid naine tahab panna teda lõpetama teda solvamata.

Lugege allolevaid nõuandeid, kuid enne minekut ärge unustage tutvuda eelmise nädala dilemmaga mehelt, kelle naine on pärast laste kodust lahkumist kaugenenud.

Probleem…

Mul on tööl tõsiseid probleeme kutiga, kes on enamasti kahjutu, kuid võib olla ka sekskahjur. Ta tuleb mu selja taha ja masseerib mu õlgu, harjab mind veidral moel vastu ja ootab tualetti väljas, et saaks minuga vestelda. Ta otsib vabandusi, et kiusata mind rumalate tööküsimustega, ja mõnikord ilmub „juhuslikult” samadesse kohtadesse, kus ma lõunapausi ajal käin. Kogu see asi on tõesti hakanud mulle judinaid tekitama ja paneb mind kartma tööle minekut.

Kui ma esimest korda tööle asusin, oli ta väga abivalmis ja näitas mulle köied ning kuna tundsin end oma sügavusest väljas, hindasin tema abi kõrgelt. Kahjuks näib ta olevat mu vastuseid valesti tõlgendanud ja arvab, et meil on midagi erilist. Ta ei ole üldse minu tüüp ja mul on temast peaaegu kahju, sest tal on nii vähe tegemist – isegi mitte huvitava iseloomuga. Ma räägin oma poiss-sõbrast, kuid see ei paista teda heidutavat.

Töötan väikeses kontoris, kus inimesed on sageli väljas ja pole kunagi tunnistajaid, et ta mind puudutaks. Ma ei taha tema tundeid ebameeldiv olemisega riivata ja kindlasti ei taha ma teda hätta ajada. Ma lihtsalt tahan, et ta mind rahule jätaks, aga ma ei tea, kuidas ma saan seda lahkelt teha.

Abi pole ka mu poiss-sõbrast, kes lihtsalt ähvardab tulla kontorisse ja lööb selle mehe välja, kui ta mind rahule ei jäta.

Nõuanne…

Tundub, et te ei soovi oma ülemustele kaebust esitada, kuid võib-olla peate seda tegema. Teie kolleegi käitumine on seksuaalne ahistamine ja teid kaitseb seadus. Kuigi ta vastutab oma käitumise eest, on tööandjal kohustus teda vastutusele võtta ja teie heaolu kaitsta. Ettevõtetel on erinevad protseduurid, seega uurige enda oma.

Tundub, et olete mures tema tunnete riivamise pärast, aga kuidas on lood teie omadega? Peate olema palju enesekindlam. Selline seksuaalne ahistamine on kiusamise vorm ja kiusajad ei vali enesekindlaid.

Ütle talle kindlalt, et tema käitumine on sulle vastuvõetamatu, ja kui ta ei hakka distantsi hoidma, oled sunnitud kaebuse esitama. Kirjutage üles kõik juhtunud juhtumid, et toetada oma juhtumit, kui võtate asju edasi, ja usaldage oma ametiühinguesindajat või usaldusväärset kolleegi.

Mis puudutab teie poiss-sõpra – loodame, et ta ei mõtle seda, mida ütleb. Kas hetkel, mil vajate tema tuge, on see parim, mida ta saab pakkuda?

Lahendage esmalt töökoha probleem, kuid mõelge hoolikalt ka oma suhtele. Ärge aktsepteerige paremuselt teist, ei tööl ega kodus; hakka endasse uskuma ja veeda aega inimestega, kes sind hindavad. Sa väärid kõike paremat ja kui sa ei saa sellega üksi hakkama, võib terapeut aidata.

Laura on nõustaja ja kolumnist.